HomeTagsResepi

resepi

Ayam goreng kari dengan kentang menu sangat ringkas & mudah ibu wajib cuba

Ayam goreng kari dengan kentang menu sangat ringkas & mudah ibu wajib cuba TIADA idea nak masak lauk apa untuk makan tengahari atau malam? Apa kata...

Viral tanghulu buah rangup & sedap, ini cara mudah buat caramel confirm jadi

Viral tanghulu buah rangup & sedap, ini cara mudah buat caramel confirm jadi SANA sini orang bercakap tentang tanghulu buah ni. Dengarnya sedap sangat-sangat! Kalau...

Tak sangka roti pun sedap dibuat cucur. Rangup dan lembut kejadiannya. Gerenti licin!

ROTI bukan hanya sesuai dibakar atau dibuat lasagna, piza dan puding semata-mata. Banyak lagi resipi lain yang kalian boleh cuba, janji kreatif. Kali ini, SinarPlus nak...

Sedapnya pekena ikan goreng rangup krup krap, pemuda ini dedah cara buat ibu-ibu boleh follow

Sedapnya pekena ikan goreng rangup krup krap, pemuda ini dedah cara buat ibu-ibu boleh follow IKAN goreng memang sinonim dengan juadah yang popular kerana selain...

Rupanya ini cara buat ayam golek sedap & ‘seksi’ berkilat, ibu wajib cuba

Rupanya ini cara buat ayam golek sedap & 'seksi' berkilat, ibu wajib cuba ANAK-ANAK memang suka makan ayam tak kiralah apa menu masakan. Malah ayam...

Tosei homemade resipi air tangan arwah nenek, guna lebihan nasi sejuk jer. Wanita ni kongsi tip, memang jadi!

JIKA di rumah kebetulan ada lebihan nasi sejuk semalam, pasti anda hanya terfikir untuk dijadikan nasi goreng, apam atau roti sahaja, kan? Sebenarnya, anda boleh...

Petola ular goreng rangup rupanya sangat sedap! Ini cara buat tak pahit langsung

PETOLA ular goreng adalah salah satu menu popular di kedai mamak. Ia antara hidangan sampingan nasi kandar yang digemari ramai. Kata orang, sayur petola ular...

Nak buat sambal belacan padu & sedap? Ikut step mudah ni pasti menjadi

Nak buat sambal belacan padu & sedap? Ikut step mudah ni pasti menjadi JIKA menjamu nasi berlauk tak sah jika tak ada sambal belacan. Ya...

Tip masak mi goreng sedap & padu, kena ikut cara tumis macam ini

Tip masak mi goreng sedap & padu, kena ikut cara tumis macam ini BAGI yang selalu berdepan dengan masalah bila memasak mi goreng, ini yang...

Rahsia sambal bilis garing sedap dan padu, rupanya kena masak begini. Barulah sambalnya pekat!

SAMBAL bilis antara menu kegemaran ramai, makan pula bersama nasi putih panas-panas atau digandingkan bersama nasi lemak, memang terangkat. Selain itu, boleh juga dicicah dengan...