Article Terkini Dari Penulis

Zaiton Manaf

‘Untung Daddy pereka Fesyen.’ Sambut birthday Anak perempuan yang  ke-2, Rizman Reka khas baju tema barbie

"UNTUNGNYA bergelar anak pereka fesyen terkenal." Demikian pujian yang diberikan warga maya buat si kecil, Rizqaa Rizman yang kini sudah berusia dua tahun. Berbanding tahun lepas,...

Syatilla Melvin dan suami kongsi hasil dekorasi bilik movie ala hotel raih pujian ramai. Lawa dan kreatifnya!

KREATIF dan bijak mendekorasi kediaman sendiri rupanya pasangan selebriti Shaheizy Sam dan isterinya, Syatilla Melvin. Ia terbukti menerusi perkongsian pasangan tersebut yang memuat naik satu...

Gagal ‘padam’ semula tatu, wanita ini kongsi derita lebih setahun hidup dengan empat kening

GARA-GARA mahu kelihatan cantik, seorang wanita mengalami mimpi ngeri apabila proses mencacah tatu pada bahagian kening menemui kegagalan. Lapor Mirror UK, seorang wanita Thailand yang...

Tersedak gara-gara tertelan lalat ketika live, sikap profesional penyampai berita wanita ini raih pujian!

DALAM dunia penyiaran, apa sahaja boleh berlaku, lebih-lebih kalau sedang bersiaran langsung atau live. Apa yang terjadi kepada seorang penyampai berita Global News Canada, Farrah...

Minta air panas, tapi pekerja Starbucks siap basuhkan botol susu. Lelaki ini cerita pengalaman

BARU-BARU ini viral satu video berdurasi 35 saat yang memaparkan seorang pekerja Starbucks yang sedang membasuh botol susu di bahagian singki sebelum mengisi air...

‘Suami tunggu dalam kereta jaga anak.’ MUA Bellaz kenang kembali kesusahan masa mula berkahwin

Selebriti terkenal MUA Bellaz berkongsi momen ketika menimang cahaya mata sulung. Akui pemilik nama sebenar, Nur Nabilah Zulyadaini,  selain kehadiran si kecil yang telah mematangkan...

Sharifah Khatreena tonjolkan sifat tersendiri kopi dalam himpunan fesyen koleksi terbaharu

APABILA fesyen dan kopi bergabung, adakah ia satu yang mustahil? Jawapannya, tidak! Buktinya, pada Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) 2022 baru-baru ini, Sharifah Khatreena Nuraniah...

Tak belajar tinggi pun boleh kaya. Betul ke penangan influencer, TikTokers punca anak muda enggan sambung belajar?

PENANGAN pandemik Covid-19 benar-benar mengubah landskap dunia. Ekonomi negara terjejas. Banyak syarikat gulung tikar. Natijahnya, ramai yang hilang pekerjaan.Anak muda yang baru sahaja menamatkan pengajian...

Semangat ‘Phoenix’ bantu Nor Diana takluk gelanggang gusti

KEJAYAAN gadis berusia 22 tahun yang dikenali sebagai Nor Phoenix Diana ketika memenangi tali pinggang pada pertandingan Pro Wrestling-The Wrestleconi tiga tahun lepas meraih...

Ikat tembikai demi rasai pengalaman ‘usung perut’ ibu mengandung, gelagat lelaki Jepun ini bikin ramai terhibur!

APA yang dilakukan lelaki Jepun ini memang agak lucu. Namun, hakikatnya bukan sesuatu yang mudah apabila mengusung tembikai ke sana ke mari sambil melakukan...

Baca Lagi

Tumbuhan hijau sumber inspirasi, Darwennah Siska guna nama sendiri untuk jenama fesyen. ‘Unik, rare & pilihan ibu tersayang’

MINAT dalam dunia fesyen membuatkan Darwennah Siska tidak betah memilih bidang lain sebagai kerjaya utama. Manakan tidaknya, seawal usia 11...

Bawa kain bertulis ‘Free Palestine’, anak bongsu Perdana Menteri berani pamer solidariti dalam majlis konvoksyen di New York

TAHNIAH diucapkan buat anak perempuan Perdana Menteri, Nurul Hana Anwar yang berjaya menggenggam skrol selepas tamat pengajian di New...

5 tahun ‘berehat’ daripada berlakon, Julia Ziegler rindu nak ‘comeback’. ‘Kerja terbaik di dunia jadi ibu…’

“SAYA rindu sangat jika ada rezeki nak ‘comeback’ dalam dunia lakonan.” Ungkap pelakon dan model, Julia Ziegler ketika ditemui Sinar...

Kuih kaswi ‘gedik’ resipi tular, cukup mudah nak buat & bahan pun simple je. Wanita ini kongsikan caranya!

PERTAMA kali menikmati kuih kaswi ‘gedik’, cukup lembut, kenyal, lemak manis dan dimakan pula bersama kelapa parut yang ditaburi...

Tular video di atas pelamin, Zainal Ariffin berkahwin?

BARU-baru ini tular video yang memaparkan lelaki dipercayai pengacara terkenal, Zainal Ariffin Ismail dilihat berada di atas pelamin bersama...

‘Bukan kehilangan tapi memulangkan.’ Rangka ditemui selepas 36 hari, isteri reda Muhammad Syafiq sudah tiada, akui suami terbaik

BARU-baru ini negara dikejutkan dengan berita kehilangan lelaki, Muhammad Syafiq Salehin, 32, yang tidak pulang selepas keluar menjemput anak-anak...

Manisnya! Buat ‘soft cookies’ guna resipi Mak Ina, boleh kawal sendiri gula. Makan celup susu memang ngam

RAKYAT Malaysia ni kalau bab makan mesti pantang, pantang tak cuba! Mesti nak rasa je kerjanya. Macam sekarang ini, sakan...

Tak kisah suami hadiahkan kereta second hand & mengaku tiada lesen, Atikah Suhaime dipuji simple & humble!

KETERUJAAN pelakon Datin Atikah Suhaime jelas terpancar di wajahnya apabila sang suami, Datuk Lokman Teh menghadiahkan sebuah kereta mewah...

‘Tahniah sayang.’ Rahim Sepahtu rai hari konvokesyen isteri, Kolin Abdullah tamat pengajian

PELAWAK dan penyampai radio, Rahim Sepahtu meraikan hari bahagia isterinya, Norazlin yang berjaya menamatkan pengajian. Norazlin Abdullah, 43, atau mesra...

‘Kalau tidur, muka menghadap kaki orang sabarlah.’ Pemuda ini kongsikan tip menarik persediaan awal ke Tanah Suci

TAHNIAH buat semua jemaah haji yang yang tiba di Tanah Suci Makkah dan Madinah untuk menunaikan Rukun Islam kelima...

Pernah dibuang, jadi anak angkat. Muka ‘Pakistan’ bonus Fan Zihe di China

  BAYI malang berasal dari Pakistan yang dijumpai dalam kotak kadbod oleh sepasang suami isteri kini seorang gadis cantik dan...

Hati-hati! Kes naik hampir 2 kali ganda, gelombang baru Covid-19 Singapura, 15 info perlu tahu

GELOMBANG baharu wabak koronavirus (Covid-19) dilaporkan di Singapura membimbangkan apatah lagi apabila ia membabitkan lonjakan kes hampir dua kali...