Article Terkini Dari Penulis

Zaiton Manaf

‘Fat shaming’: Sindir isteri sendiri gemuk selepas hamil, suami Alia Bhatt mohon maaf

MENDIRIKAN rumah tangga pada 14 April lalu, aktres terkenal Bollywood, Alia Bhatt dan suami, Ranbir Kapoor kini gembira dan teruja menantikan kehadiran zuriat pertama...

Wanita ini kongsi tip urus wayar berselirat di kabinet TV guna tiga bahan. Mata tak sakit, ruang pun tersusun kemas!

MEMANG sakit mata dibuatnya setiap kali melihat wayar berselirat di belakang kabinet televisyen. Bagi yang ada anak kecil, kita bimbang kalau mereka bermain wayar tersebut...

Gadis ini cipta sejarah jadi peserta ratu cantik bertanding dengan wajah tanpa solekan

FINALIS Miss England mencipta sejarah apabila menjadi satu-satunya peserta ratu cantik yang bertanding tanpa memakai sebarang solekan. Dengan keyakinan yang dibawanya itu, Melisa Raouf yang...

Sempena hari jadi ke-100, nenek miliki impian ‘rare’ mahu ‘diberkas’ polis. Ini yang terjadi

SEORANG wanita yang juga nenek berusia 100 tahun berjaya memenuhi impiannya untuk 'diberkas' polis. Memetik artikel yang disiarkan portal LadBible, impian 'rare' warga emas berkenaan...

‘Harumkan nama negara, raih anugerah antarabangsa.’ Alena Murang satukan bangsa menerusi muzik dan seni

BERDARAH kacukan Dayak-Kelabit, namun empunya diri cukup kuat mengagungkan tanah tumpah darahnya dengan memperjuangkan muzik etnik Kelabit dan Kenyah. WAJAH Pan Asian yang dimilikinya cukup...

Gelagat wanita ini rakam acara lipat kain empat bakul untuk ‘Sukan Olimpik’ bikin ramai terhibur

LIPAT kain antara aktiviti atau rutin harian kaum ibu di rumah. Kadangkala datang mood 'malas', dibiarkan sahaja. Akhirnya menimbun tinggi. Pening kepala dibuatnya kan sebab...

Tak kalah bergaya, ini selebriti wanita popular paling stail di KLFW 2022, nombor 7 paling rare dan unik!

KUALA Lumpur Fashion Week 2022 (KLFW 2022) baru sahaja melabuhkan tirainya beberapa hari yang lalu. Begitupun auranya masih lagi terasa. Acara berprestij itu yang diadakan...

Demi langsaikan hutang, ibu ini sanggup jual anak dengan harga RM21K

DEMI melunaskan hutang, seorang ibu tergamak menjual anak lelakinya berusia tujuh tahun dengan harga £4,000 (RM21,730). Menurut Daily Star, kejadian yang berlaku di Rusia itu...

Kembali bersatu! Ini wajah terkini Tan Ho Ming dan Ummi Khazriena yang viral iklan merdeka 15 tahun lalu

MASIHKAH anda ingat dengan iklan merdeka yang bertajuk Tan Hong Ming Dilamun Cinta sekitar tahun 2007 yang dibintangi dua kanak-kanak kecil? Selain kecomelan dan terhibur...

Bau busuk bongkar kes wanita tikam, kerat dan rebus mayat suami di dalam periuk

TIKAM, kerat dan rebus mayat suami sendiri. Demikian perbuatan yang cukup mengerikan dilakukan oleh seorang wanita. Suspek kini ditahan polis selepas didakwa membunuh dan memasak...

Baca Lagi

Tumbuhan hijau sumber inspirasi, Darwennah Siska guna nama sendiri untuk jenama fesyen. ‘Unik, rare & pilihan ibu tersayang’

MINAT dalam dunia fesyen membuatkan Darwennah Siska tidak betah memilih bidang lain sebagai kerjaya utama. Manakan tidaknya, seawal usia 11...

Bawa kain bertulis ‘Free Palestine’, anak bongsu Perdana Menteri berani pamer solidariti dalam majlis konvoksyen di New York

TAHNIAH diucapkan buat anak perempuan Perdana Menteri, Nurul Hana Anwar yang berjaya menggenggam skrol selepas tamat pengajian di New...

5 tahun ‘berehat’ daripada berlakon, Julia Ziegler rindu nak ‘comeback’. ‘Kerja terbaik di dunia jadi ibu…’

“SAYA rindu sangat jika ada rezeki nak ‘comeback’ dalam dunia lakonan.” Ungkap pelakon dan model, Julia Ziegler ketika ditemui Sinar...

Kuih kaswi ‘gedik’ resipi tular, cukup mudah nak buat & bahan pun simple je. Wanita ini kongsikan caranya!

PERTAMA kali menikmati kuih kaswi ‘gedik’, cukup lembut, kenyal, lemak manis dan dimakan pula bersama kelapa parut yang ditaburi...

Tular video di atas pelamin, Zainal Ariffin berkahwin?

BARU-baru ini tular video yang memaparkan lelaki dipercayai pengacara terkenal, Zainal Ariffin Ismail dilihat berada di atas pelamin bersama...

‘Bukan kehilangan tapi memulangkan.’ Rangka ditemui selepas 36 hari, isteri reda Muhammad Syafiq sudah tiada, akui suami terbaik

BARU-baru ini negara dikejutkan dengan berita kehilangan lelaki, Muhammad Syafiq Salehin, 32, yang tidak pulang selepas keluar menjemput anak-anak...

Manisnya! Buat ‘soft cookies’ guna resipi Mak Ina, boleh kawal sendiri gula. Makan celup susu memang ngam

RAKYAT Malaysia ni kalau bab makan mesti pantang, pantang tak cuba! Mesti nak rasa je kerjanya. Macam sekarang ini, sakan...

Tak kisah suami hadiahkan kereta second hand & mengaku tiada lesen, Atikah Suhaime dipuji simple & humble!

KETERUJAAN pelakon Datin Atikah Suhaime jelas terpancar di wajahnya apabila sang suami, Datuk Lokman Teh menghadiahkan sebuah kereta mewah...

‘Tahniah sayang.’ Rahim Sepahtu rai hari konvokesyen isteri, Kolin Abdullah tamat pengajian

PELAWAK dan penyampai radio, Rahim Sepahtu meraikan hari bahagia isterinya, Norazlin yang berjaya menamatkan pengajian. Norazlin Abdullah, 43, atau mesra...

‘Kalau tidur, muka menghadap kaki orang sabarlah.’ Pemuda ini kongsikan tip menarik persediaan awal ke Tanah Suci

TAHNIAH buat semua jemaah haji yang yang tiba di Tanah Suci Makkah dan Madinah untuk menunaikan Rukun Islam kelima...

Pernah dibuang, jadi anak angkat. Muka ‘Pakistan’ bonus Fan Zihe di China

  BAYI malang berasal dari Pakistan yang dijumpai dalam kotak kadbod oleh sepasang suami isteri kini seorang gadis cantik dan...

Hati-hati! Kes naik hampir 2 kali ganda, gelombang baru Covid-19 Singapura, 15 info perlu tahu

GELOMBANG baharu wabak koronavirus (Covid-19) dilaporkan di Singapura membimbangkan apatah lagi apabila ia membabitkan lonjakan kes hampir dua kali...