Article Terkini Dari Penulis

Azimah

 

Lagi kes tinggal budak dalam kereta, alasan risau pengurusan mall tak benarkan sebab Covid-19

PADA musim Covid-19 ini sememangnya anak-anak kecil tidak digalakkan untuk dibawa ke tempat-tempat awam dan terdedah kepada umum hingga boleh berpotensi mendapat jangkitan wabak...

Manjakani bukan sejenis buah, tapi keradangan atau bengkak disebabkan telur yang disuntik serangga

BARU-BARU ini tular perkongsian oleh seorang doktor terkemuka dalam negara yang mengetengahkan tentang fakta manjakani yang dikatakan bukan sejenis buah. Ia mendapat banyak respons...

Cara lihat tahap asid atau alkali tanah tanpa alat pengukur pH, hanya guna kunyit hidup!

SEKARANG ini memang dah banyak kesedaran dalam kalangan orang kita untuk bercucuk tanam. Selain boleh menyihatkan badan untuk mengeluarkan peluh, dapat juga mengisi masa...

Tolak beri nombor akaun, pak cik ini beritahu masih kuat, mampu bekerja, cuma minta tak dihalau nak berniaga undang sebak warganet

TULAR sejak semalam kisah tentang seorang pak cik ini yang tetap gigih bekerja biarpun keadaannya dikatakan tampak uzur. Dalam keadaannya yang sedemikian, semangatnya untuk...

[VIDEO] Cemas dikejar sekumpulan anjing, namun respons geng penghantar makanan ini sangat mencuit hati

ALANGKAH indahnya dapat bekerja atau mencari rezeki dengan senang hati. Apa pun cabaran dihadapi di hadapan mata pasti dapat ditempuhi dengan bersahaja tanpa terlalu...

Mata juling ke luar, jenis ini rupanya yang boleh dirawat

PERGERAKAN bagi setiap mata dikawal oleh 6 jenis otot. Sekiranya berlaku ketidakseimbangan dalam pergerakan otot-otot ini atau kerosakan pada otot, juling akan berlaku.Juling juga...

Si kecil umur 5 tahun ke bawah tak perlu pakai topeng, kata WHO dan UNICEF

(CNN Health) Kanak-kanak berumur 5 tahun ke bawah tidak boleh memakai topeng semasa pandemik koronavirus, kata Organisasi Kesihatan Sedunia (WHO) dan UNICEF pada hari...

Roti cheese, tak letak bread improver pun menjadi

RATA-RATA orang kita tanyalah siapapun, pasti sukakan roti ini. Roti cheese sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang, atau pada bila-bila masa disukai.Rasa keju...

17 sebab kenapa lepas kahwin perlu duduk rumah sendiri, bukan rumah mertua

Foto: Gambar hiasan (sumber internet)BIASANYA selepas mendirikan rumah tangga pasti akan selesa tinggal berdua bersama pasangan. Begitupun, ada pasangan yang sama ada suka atau...

Ramai isteri berhenti kerja lepas kahwin, tapi pastikan dulu ada dua perkara ini – Pengamal undang-undang syariah

BUAT pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga, pasti ada banyak pesanan diperturunkan biasanya golongan yang terlebih dahulu 'makan garam'.Jika ilmu yang dikongsikan memang wajar...

Baca Lagi

10 tahun jadi ibu tunggal, Ayu Ting Ting bakal akhiri zaman solo dengan kolonel tentera

MEMEGANG gelaran ibu tunggal hampir 10 tahun, penyanyi dangdut terkenal Indonesia, Ayu Ting Ting akhirnya terbuka hati untuk bakal...

Menyegarkan! Hampir 1,000 share resipi Agar-Agar Limau Mandarin viral, buat cara ini baru elok kejadiannya

LIMAU Mandarin dan Tahun Baharu Cina memang sinonim. Ayuh cuba resipi pencuci mulut iaitu agar-agar limau mandarin yang sedang...

Wanita 21 tahun temu jodoh legenda dikir barat Anak Tupai 64 tahun, syukur isteri pertama restu

JARAK usia 43 tahun bukan halangan buat Nurul Farhana Asyikin, 21, menerima legenda dikir barat, Halim Yazid, 64, yang...

Doktor pelatih di Korea Selatan mogok & letak jawatan, hospital tangguh pembedahan, pesakit diarah pulang

PERKHIDMATAN kesihatan di hospital bergantung kepada tenaga perubatan yang ada.Sekiranya mereka mogok, ia pastinya menganggu operasi rumah sakit tersebut.Demikian...

‘Anita & suami bahagia, nak jadi orang biasa.’ Noor Kumalasari enggan buat ‘comeback’, terharu terima anugerah Legend Award

JARANG melihat kemunculan Seniwati Noor Kumalasari di kaca televisyen mahupun majlis.Di Hijab Fashion Award 2024 malam tadi, sosok tubuh...

‘Pipi tu simpan susu, ya.’ Dayah Bakar kongsi wajah anak lelaki kedua, bikin ramai geram. Comelnya!

PENGACARA terkenal, Dayah Bakar dalam satu perkongsian memuat naik gambar anak keduanya.Bayi lelaki diberi nama Armand Muhammad Fayyadh yang...

Norreen Iman kongsi berita duka ayah meninggal dunia, reda pertemuan pertama & terakhir. ‘Doa depan Kaabah ALLAH makbulkan’

TAKZIAH buat pelakon dan pempengaruh media sosial, Norreen Iman menerima berita duka kematian bapa tersayang Mohamed Yunus bin Alwi...

Usia 46 tahun, Sarimah Ibrahim kini bintang bertaraf antarabangsa, bernaung di bawah agensi di London

PELAKON dan pengacara Che Puan Sarimah Ibrahim melangkah setapak ke hadapan dengan bernaung di bawah agensi lakonan Fiona Cross...

Super Seringgit Ramadan Deals, cepat grab tawaran promosi motosikal Yamaha EZ115 hanya RM10 jer

SEMPENA Ramadan yang bakal tiba tak lama lagi, pelbagai promosi menarik ditawarkan kepada kaki shopping.Lagi syok bila sudah tiba...

Sajian popular versi halal, MizukiCakes tawarkan Korean Cinnamon Roll Loyang pertama di Malaysia

ANEKA pilihan sajian tular versi halal! Keunikan tersebut menjadikan Cafe MizukiCakes yang terletak di Eco Grandeur Puncak Alam antara...

‘Buang jer, jangan sayang sangat.’ Cili kering berkulat undang bahaya, risiko hati rosak & kanser hempedu!

MASAKAN Melayu selalunya tak dapat lari daripada rasa pedas dan berempah, sebab itulah cili kering sentiasa ada di dapur....

‘Bertudung tak wajib kerana…’ Ustazah Asma’ Harun kongsi teguran, nasihat elak buat tafsiran sendiri

BERSUARA memberikan pendapat itu tidak salah namun perlu mengkaji dan memahami lebih terperinci supaya menggelakkan kekeliruan terutama berkaitan agama.Ini...