Most Recent Articles by

Meen

Biodata Penulis

Jangan cemuh mereka yang ke Langkawi, ini coretan peribadi jadi panduan bercuti

KENAPA Langkawi jadi pilihan? Senang sahaja, kerana Langkawi antara pusat pelancongan popular dunia. Ramai antara kita yang dah rindu pantai. Jadi apabila kerajaan mengumumkan...

4 bulan tak berniaga, pekedai bersih premis tunggu pelancong

PASTI ramai yang tak sabar untuk melancong ke Pulau Langkawi kan? Apatah lagi setelah kerajaan mengumumkan bahawa pusat pelancongan popular itu kini sudah boleh...

Keputusan Faizal Tahir undur diri amat tepat, Mirwana imbas kisah 16 tahun lalu

"KEPUTUSAN Faizal Tahir mengundurkan diri daripada kumpulan Mirwana amat tepat. Jelas ketika itu, Mirwana mempunyai hala tuju muzik, cara dan matlamat yang sedikit berbeza. "Alhamdulillah...

'Saya tetap rasa gementar...' - Siti Nurhaliza bakal bersalin awal Ramadan

PENYANYI kesayangan ramai, Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin, 42, memaklumkan dia bakal melahirkan cahaya mata keduanya pada awal Ramadan ini. Siti berkata, dia kini sedang...

5 pemuda didenda jalan itik gara-gara tak pakai face mask

SEPERTI ramai sedia maklum, kerajaan baru-baru ini telah melaksanakan arahan kompaun sehingga RM10,000 boleh dikenakan kepada individu yang melanggar prosedur operasi standard (SOP) yang...

Siti Nurhaliza imbas pengalaman nyanyi di berek polis

PENYANYI Datuk Sri Siti Nurhaliza hari ini, menyambut ulang tahun yang ke- 25 di dalam industri. Dia yang kini sarat hamil telah menghadiahkan sesuatu yang...

Casio jalin kerjasama dengan FAM, perkenal jam edisi terhad Harimau Malaya

PERSATUAN Bolasepak Malaysia (FAM) hari ini mengumumkan telah menjalinkan kerjasama bersama syarikat multinasional Jepun, Casio bermula 1 Mac sehingga 28 Februari 2022. Perjanjian penajaan itu...

Kempen elak berbual dalam MRT, Singapura longgarkan sekatan Covid-19

NORMA baharu! Seperti kebiasaan, penjarakan sosial dan kawalan kapasiti maksimum penumpang masih diteruskan pengendali pengangkutan awam bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) pelaksanaan Perintah...

Phuket akan dibuka semula bermula Julai kepada pelancong yang sudah divaksin

BERITA baik bagi mereka yang gemar bercuti di luar negeri! Seperti kita semua sedia maklum, akibat daripada penularan pandemik Covid-19, pintu sempadan negara telah...

Isteri guna khidmat tukang peluk profesional gantikan tempat suami sebab tinggal jauh

DALAM era serba canggih dan moden hari ini terdapat pelbagai jenis pekerjaan yang ditawarkan yang dianggap lazim seperti guru, doktor, jurutera, peguam dan pelbagai...

- A word from our sponsors -

spot_img
1395 Articles written

Read Now

#SiBibirMerah: Ayam tiada stok, harga naik, dikenakan caj potong, pihak berkuasa tolonglah bertindak

TIDAK dinafikan ayam merupakan salah satu jenis daging putih yang menjadi kegemaran ramai. Namun akhir-akhir ini, ayam kembali menjadi isu hangat apabila ia mengalami kenaikan harga mendadak dan pengguna juga dikenakan caj pemotongan yang dikira per kilogram (kg). Malah apa yang menjadi rungutan ramai, ayam juga susah didapati kerana...

Suami halau isteri gara-gara masak lemak cili padi terlebih kuning, ini cerita peguam syarie

BERSAMA Peguam Syarie, Nor Hazura Hamzah SOALAN Hal penceraian merupakan satu perkara yang sensitif untuk dibincangkan. Daripada semua kes yang berlaku sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan selepas PKP, apa contoh insiden yang terjadi sehingga menyebabkan pasangan melafazkan penceraian? JAWAPAN: Merujuk statistik Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia, sebanyak 3,208 kes direkodkan sepanjang tempoh...

Sakit hati asyik diperlekeh ibu mertua gara-gara masih menganggur, ini nasihat pakar kaunseling

BERSAMA Pakar Motivasi dan Kaunseling Keluarga, Haji Hushim Salleh SOALAN Haji, saya seorang wartawan, manakala suami saya telah dibuang kerja gara-gara Perintah Kawalan Pergerakan. Sehingga kini beliau masih belum dapat kerja walau berkali-kali pergi interviu. Mahu dijadikan cerita, ibu dan ayah tinggal di rumah saya, sementara rumah di kampung masih...

Ada berani? Uji adrenalin anda di lima lokasi sukan eksktrem di Malaysia

SELAIN mendaki gunung dan berkayak di laluan jeram bahaya, aktiviti ekstrem seperti cabaran bertali di puncak menara pastinya membuatkan adrenalin kita mencanak naik. Buat penggemar sukan lasak, barangkali keunikan baharu di Goosebumps Rope Course, Discovery Park Gamuda Cove, Dengkil, Selangor bakal memberikan pilihan alternatif terbaik, sementelah destinasi itu...

Ramai dah lupa macam mana nak buat biskut Mama Carey. Ini teknik paling mudah kalau mahu cuba

AROMA kuih Mama Carey sebaik dikeluarkan dari ketuhar memang membangkitkan selera. Sebelum itu, apa kata kita tanya kepada generasi sekarang, adakah mereka mengenali biskut 'legend' yang lebih menonjol pada Hari Raya Aidilfitri? Sudah pasti, majoriti mereka kurang mengenalinya. Mengakui situasi itu, Mazni Abdul Rahman, 44, yang berkebolehan membuat kudapan...

Lebih senang, natural dan bayi pun tak merengek. Inovasi botol susu Royal Philips memang terbaik

MEMAHAMI cabaran pengalaman penyusuan yang memberi impak kepada emosi dan fizikal para ibu, Royal Philips menampilkan solusi terbaik untuk kaedah lebih natural. Melalui kempen You Are Enough, peneraju global dalam teknologi kesihatan itu memperkenalkan botol susu Natural PPSU (polyphenylsulfone) dan Philips Avent Electric Breast Pump terbaharu. Pengurus Pemasaran Philips...

HFMD: Tiada vaksin, tidak perlu makan antibiotik, ibu bapa diminta lebih peka dan jangan panik

Oleh MAZLINA ABDUL MAJID APABILA seorang ibu membuat pengakuan di media sosial bahawa anaknya sudah dua kali dijangkiti penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD) di taska dan kemudiannya menderita wabak Covid-19, ramai yang meluahkan rasa simpati. Rata-ratanya mengatakan, Malaysia kini sedang dihambat dengan dua ‘bencana‘ yang menakutkan dan berkemungkinan...

Warna gempak, ringan, rekaan bergaya dan mempesona, PUMA Run XX Nitro dicipta khusus untuk wanita aktif, suka berlari

JENAMA sukan global, PUMA memang tidak pernah mengecewakan setiap kali inovasinya dilancarkan kepada umum. Terbaharu, mereka memperkenalkan Run XX Nitro khusus untuk para wanita yang aktif, sentiasa bertenaga dan berketerampilan. Apa yang SinarPlus boleh katakan, warna ungu yang ditampilkan pada koleksi pada kali ini bakal mencuri pandangan kaum Hawa...

Nabil Aqil simpan impian besar untuk jadi seperti 'pelakon Korea'

SELAGI Syawal masih belum melabuhkan tirai, sehingga itulah semangat untuk berhari raya tetap tidak luntur. Sama juga dengan selebriti yang kini sedang meningkat naik, Nabil Aqil. Bermula sebagai model, sayapnya kini semakin luas apabila dilamar membintangi beberapa buah drama seperti Mr Grey, The Maid, Cik Ayu Mee Sanggul,...

Fenomena luar biasa M-World

FENOMENA luar biasa M-World yang melanda Malaysia pada 2 hingga 12 April lalu telah membawa semua pemain untuk bersama-sama berjuang demi kemenangan. Siri mini animasi 515 telah mencatat lebih daripada 2 juta tontonan di laman YouTube sekaligus menjadikannya sebagai sebuah kejayaan yang besar. Berkisar tentang watak kegemaran peminat seperti...

Bayi maut selepas sejam dilahirkan, doktor ini kongsi bahaya kuman GBS

BERTUGAS sebagai doktor perubatan sudah pasti melalui pelbagai pengalaman dan memori setiap hari. Berhadapan dengan pelbagai kemungkinan sudah sebati dalam diri seorang doktor kerana pekerjaan mereka melibatkan nyawa manusia. Seperti baru-baru ini tular sebuah video di laman TikTok apabila seorang doktor membuat perkongsian tentang pengalaman yang menyayat hati ketika...

'Menangis mommy tengok ayah sambut awak...' - Elfira Loy selamat bersalin

PELAKON Elfira Loy berkongsi berita gembira perihal kelahiran anak keduanya pada Jumaat. Menurut pelakon dan pengacara itu, bayi perempuan itu dilahirkan secara normal pada jam 6.27 petang di sebuah pusat perubatan di Seri Kembangan. "Saya ada banyak photo yang hebat tetapi saya sukakan yang ini. SubhanAllah. Ayah memang seorang...